Kinderprogramma’s

Het Kindercentrum biedt diverse Leefstijlprogramma’s aan:

Peuterpret: Een beweeggroep voor peuters (2-4 jaar) die onhandig bewegen en/of wat te zwaar zijn. De programma’s worden 2 keer per jaar gegeven en duren 12 weken. 2-3 keer zijn er tijdens de beweegles ook bijeenkomsten voor de ouders. Hierin wordt informatie en tips gegeven over opvoeding en uitleg over gezonde porties en gezonde keuzes. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. In het voorjaar van 2024 start er een groep. Ouders krijgen drie sessies over voeding, beweging, slapen en ontwikkeling op verspreid over de 12 weken.

U kunt uw kind voor de komende of de volgende beweeggroep aanmelden via ons contactformulier.

 

Mini Kixs voor kinderen van 4 tot 7 jaar die onhandig bewegen en/of wat te zwaar zijn. Kinderen bewegen en krijgen meer zelfvertrouwen in hun lichaam. In het programma maken kinderen op speelse wijze kennis met gezonde producten en het gebruik van suiker. Ouders krijgen een algemene bijeenkomst over gezonde voeding met praktische tips.

 

Kixs Cool Fit Zijn is een jaarlijks programma voor kinderen met overgewicht op de basisschool tussen 8 en 12 jaar. Het programma is een combinatie van Bewegen, Koken en leren gezond te eten en Coaching (bijv. hoe kun je verleidingen weerstaan?). De bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats; op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur. Interesse? De eerstvolgende open dag wordt binnenkort aangekondigd. Kinderen krijgen een bootkamp en ouders krijgen informatie over groei, voeding en de mentale ontwikkeling van het kind.

 

Voor informatie over één van de programma’s of aanmelding voor de informatiemiddag, neem contact op met Berenice Jaime of Alette Barel- van Zee. Dit kan via tel./whatsapp (06-41561567) of via de mail kinder@fysiotherapiebarel.nl of via contactformulier GC Scheepswerf

Wie wij zijn kunt u ook bekijken via een film van Midvliet.

 

Weerbaarheidstrainingen worden meermalen per jaar gegeven door Kwadraad o.a. op de locatie gezondheidscentrum Scheepswerf. In het najaar biedt Kwadraad de weerbaarheidstraining voor groep 5/6 en de training voor groep 7/8 aan. In het voorjaar biedt Kwadraad de weerbaarheidstraining voor groep 6/7 en de SAS (Sterk Aan de Start) voor groep 8 aan. Informatie: 088 900 4000

Op deze locatie organiseert Kwadraad elk voor- en najaar ook een praat- en spelgroep voor kinderen van ouders die gaan scheiden of zijn gescheiden (KIES).

 

Bij het Kindercentrum kunt u voor professionele, kwalitatief goede zorg terecht, die geleverd wordt door de samenwerkende praktijken: