Kindercentrum

Een multidisciplinair centrum voor kinderen en jeugdigen en hun ouders, niet alleen voor curatieve hulp, maar ook als expertisecentrum voor complexe problematiek en een complexe hulpvraag, als ook leefstijlprogramma’s als ook preventieve programma’s. Jong geleerd is oud gedaan

Het Kindercentrum biedt advies, onderzoek en behandeling op maat aan kinderen en jeugdigen van 0-17 jaar en hun ouders in Leidschendam- Voorburg en de omliggende wijken van Den Haag. Soms vervult het een regionale functie.

Preventie maakt ook onderdeel uit van de mogelijkheden in het centrum. Dit om aandoeningen en problemen in de toekomst te voorkomen.

Het Kindercentrum biedt diverse Leefstijlprogramma’s aan:

Peuterpret: Een beweeggroep voor peuters (2-4 jaar) die onhandig bewegen en/of wat te zwaar zijn. De programma’s worden 2 keer per jaar gegeven en duren 12 weken. 2-3 keer zijn er tijdens de beweegles ook bijeenkomsten voor de ouders. Hierin wordt informatie en tips gegeven over opvoeding en uitleg over gezonde porties en gezonde keuzes. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Er is nu een groep op de vrijdag van 09.30 tot 10.30. Wij beginnen een groep op de woensdag wanneer er voldoende aanmeldingen zijn.

 

Mini Kixs voor kinderen van 4 tot 7 jaar die onhandig bewegen en/of wat te zwaar zijn. Kinderen bewegen en krijgen meer zelfvertrouwen in hun lichaam. In het programma maken kinderen op speelse wijze kennis met gezonde producten en het gebruik van suiker. Ouders krijgen een algemene bijeenkomst over gezonde voeding met praktische tips.

 

Kixs Cool Fit Zijn is een jaarlijks programma voor kinderen met overgewicht op de basisschool tussen 8 en 12 jaar. Het programma is een combinatie van Bewegen, Koken en leren gezond te eten en Coaching (bijv. hoe kun je verleidingen weerstaan?). De bijeenkomsten vinden één keer per maand plaats; op woensdag van 16.00 tot 18.00 uur. Interesse? Kom naar de open dag. Deze is op vrijdag 1 oktober 2021 om 16.00. Kinderen krijgen een bootkamp en ouders krijgen informatie over groei, voeding en de mentale ontwikkeling van het kind.

 

Voor informatie over één van de programma’s of aanmelding voor de informatiemiddag, neem contact op met Berenice Jaime of Alette Barel- van Zee. Dit kan via tel/whatsapp (06-41561567) of via de mail kinder@fysiotherapiebarel.nl of via contactformulier GC Scheepswerf

Wie wij zijn kunt u ook bekijken via een film van Midvliet.

 

Weerbaarheidstrainingen worden meermalen per jaar gegeven door Kwadraad o.a. op de locatie gezondheidscentrum Scheepswerf. In het najaar biedt Kwadraad de weerbaarheidstraining voor groep 5/6 en de training voor groep 7/8 aan. In het voorjaar biedt Kwadraad de weerbaarheidstraining voor groep 6/7 en de SAS (Sterk Aan de Start) voor groep 8 aan. Informatie: 088 900 4000

Op deze locatie organiseert Kwadraad elk voor- en najaar ook een praat- en spelgroep voor kinderen van ouders die gaan scheiden of zijn gescheiden (KIES).

 

De kracht van het Kindercentrum is dat er vanuit één locatie samengewerkt wordt. Niet alleen onder één dak, maar ook echt samen. De hulpvraag, als deze uitgebreider is, wordt vanuit verschillende invalshoeken bekeken. Alles is erop gericht om het kind zo optimaal mogelijk te laten functioneren in het dagelijks leven. De juiste zorg op de juiste plaats, onder één dak.

De behandeling, waarbij het kind in zijn omgeving centraal staat, vindt plaats binnen de praktijk, op school en/of aan huis.

Bij het Kindercentrum kunt u voor professionele, kwalitatief goede zorg terecht, die geleverd wordt door de samenwerkende praktijken: