Petra van Nierop

Bekken-fysiotherapeut  BIG nummer: 89034565904

Petra is Bekkenfysiotherapeut en praktijkhouder bij Fysioteam-Voorburg.

Na het behalen van haar diploma fysiotherapie is zij als algemeen fysiotherapeut werkzaam geweest in diverse praktijken met een speciale belangstelling voor spanning gerelateerde klachten. Daarnaast heeft zij diverse cursussen voor hyperventilatie, rugklachten, zwangerschapsbegeleiding en urineverlies gegeven.

Als bekkenfysiotherapeut richt zij zich op klachten van de bekkenbodem en op de begeleiding van zwangerschap (groepsgewijs of individueel). Met behandelaspecten als communicatie, informatieoverdracht en coaching, zoekt zij samen met de patiënt naar een passende behandeling.

Petra besteedt aandacht aan onderwijs en wetenschap binnen haar vak. Zo is zij als docent verbonden geweest aan verschillende opleidingen en begeleidt zij in haar praktijk studenten van de Opleiding Bekkenfysiotherapie in hun praktijk-leerperiode. Daarnaast is zij als secretaris verbonden geweest aan de beroepsvereniging voor bekkenfysiotherapeuten (NVFB) met de portefeuille Kwaliteit en Scholing, om op landelijk niveau een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling en positionering van de bekkenfysiotherapie.